کد صلوات شمار برای وبلاگ
//--> منتظران راستین در فساد محیط حل نمى‏شوند - مائــده الهی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

























مائــده الهی

                                            بسم الله الرحمن الرحیم

                        

یکی از اثرات مهمی که انتظار  حضرت مهدى علیه السلام دارد حل نشدن در مفاسد محیط و عدم تسلیم در برابر آلودگی ها است.

هنگامى که فساد فراگیر مى شود و اکثریت یا جمع کثیرى را به آلودگى مى‏کشاند گاهى افراد پاک در این بن بست سخت روانى قرار مى‏گیرند، بن بستى که از یأس اصلاح کردن سرچشمه مى‏گیرد.

گاهى آنها فکر مى‏کنند کار از کار گذشته و دیگر امیدى به اصلاح نیست، و تلاش و کوشش براى پاک نگاهداشتن خویش بیهوده است، این نومیدى و یأس ممکن است آنها را تدریجاً به سوى فساد و همرنگى با محیط بکشاند و نتوانند خود را به صورت یک اقلیت صالح در برابر اکثریت ناسالم حفظ کنند و همرنگ جماعت نشدن را موجب رسوائى بدانند!

 

تنها چیزى که مى‏تواند در آنها «امید» بدمد و به مقاومت و خویشتن دارى دعوت کند و نگذارد در محیط فاسد حل شوند امید به اصلاح نهائى است، تنها در این صورت است که آنها دست از تلاش و کوشش براى حفظ پاکى خویش و اصلاح دیگران بر نخواهند داشت.

 

و اگر مى‏بینیم در دستورات اسلامى یأس از آمرزش یکى از بزرگترین گناهان شمرده شده است و ممکن است افراد ناوارد تعجب کنند که چرا یأس از رحمت خدا اینقدر مهم تلقى شده، حتى مهم تر از بسیارى از گناهان، فلسفه‏اش در حقیقت همین است که گناهکار مأیوس از رحمت، هیچ دلیلى نمى‏بیند که به فکر جبران بیفتد و یا لااقل دست از ادامه گناه بردارد، و منطق او این است اکنون که آب از سر من گذشته است چه یک قامت چه صد قامت؟ من که رسواى جهانم غم دنیا هیچ است!، بالاتر از سیاهى رنگی نیست!، آخرش جهنم است، من که هم اکنون آن را براى خود خریده‏ام دیگر از چه مى‏ترسم؟! و مانند این سخنان بی منطق ...

 

اما هنگامى که روزنه امید براى او گشوده شود، امید به عفو پروردگار، امید به تغییر وضع موجود، نقطه عطفى در زندگى او خواهد شد و او را به توقف کردن در مسیر گناه و بازگشت به سوى پاکى و اصلاح دعوت مى‏کند.

به همین دلیل امید را مى‏توان همواره به عنوان یک عامل مؤثر تربیتى در مورد افراد فاسد شناخت همچنین افراد صالحى که در محیطهاى فاسد گرفتارند، بدون امید نمى‏توانند خویشتن را حفظ کنند.

نتیجه این که انتظار ظهور مصلحى که هر قدر دنیا فاسدتر مى‏شود امید ظهورش بیشتر مى‏گردد اثر فزاینده روانى در معتقدان دارد، و آنها را در برابر امواج نیرومند فساد بیمه مى‏کند آنها نه تنها با گسترش دامنه فساد محیط مأیوس نمى‏شوند بلکه به مقتضاى «وعده وصل چون شود نزدیک آتش عشق تیزتر گردد» وصول به هدف را در برابر خویش مى‏بینند و کوشش آنان براى مبارزه با فساد و یا حفظ خویشتن با شوق و عشق زیادترى تعقیب مى‏گردد.

 

بنا بر این می توان گفت که: اثر تخدیرى انتظار تنها در صورتى است که مفهوم آن مسخ یا تحریف شود- همانگونه که جمعى از مخالفان، تحریفش کرده‏اند و جمعى از موافقان آن را مسخ نمودند- اما اگر به مفهوم واقعى در جامعه و فرد پیاده شود یک عامل مهم تربیت و خود سازى و تحرک و امید خواهد بود.

از جمله مدارک روشنى که این موضوع را تأیید مى‏کند این است که در ذیل آیه (وعدالله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فى الارض ...) «خداوند به آنها که ایمان دارند و عمل صالح انجام مى‏دهند وعده داده است که حکومت روى زمین را در اختیارشان بگذارد» از پیشوایان بزرگ اسلام نقل شده است که منظور از این آیه «هو القائم و اصحابه»: «مهدى علیه السلام و یاران او هستند» «1»

و در حدیث دیگرى مى‏خوانیم: (نزلت فى المهدى علیه السلام): «این آیه درباره مهدى علیه السلام نازل شده است».

 

در این آیه مهدى علیه السلام و یارانش به عنوان (الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات) «آنها که ایمان و عمل صالحى دارند» معرفى شده‏اند، بنابراین تحقق این انقلاب جهانى بدون یک ایمان مستحکم که هر گونه ضعف و زبونى و ناتوانى را دور سازد، و بدون اعمال صالحى که راه را براى اصلاح جهان بگشاید امکان پذیر نیست. و آنها که در انتظار چنین برنامه‏اى هستند هم باید سطح آگاهى و ایمان خود را بالا ببرند وهم در اصلاح اعمال خویش بکوشند.

 

تنها چنین کسانى هستند که مى‏توانند نوید همگانى در حکومت او بخود دهند نه آنها که با ظلم و ستم همکارى دارند، و نه آنها که از ایمان و عمل صالح بیگانه‏اند.

نه افراد ترسو و زبونى که بر اثر ضعف ایمان از همه چیز حتى از سایه خود مى‏ترسند.

و نه افراد سست و بیحال و بیکاره‏اى که دست روى دست گذارده و در برابر مفاسد محیط و جامعه شان سکوت اختیار کرده و کمترین تلاش و کوششى در راه مبارزه با فساد ندارند.

این است اثر سازنده قیام مهدى علیه السلام در جامعه اسلامى. «2»

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. بحار الانوار قدیم جلد 13 صفحه 14.
2. تفسیر نمونه 7/ 378

 


نوشته شده در شنبه 89/12/7ساعت 9:12 عصر توسط <رهگذر> نظرات ( ) |


Design By : Pichak